Arxiu d'articles

Etiquetes

Passa al contingut principal

Moments difícils


Han passat moltes coses des de la exultant victòria que va suposar l'1 d'OCtubre, en molts sentits: en nombre de vots favorables, per haver organitzat i fet un referèndum amb tots els factors en contra, per haver posat en escac al Govern espanyol, per fer efectiu el mandat democràtic de la ciutadania...

ERC vàrem jugar un paper silenció però eficient, eficaç i fonamental gràcies a la nostra posició al Govern municipal. Sembla, però, que tot això s'oblida ràpid. Des de llavors , i ara encara, rebem ataacs constants pel nostre pacte de govern amb el PSC. Se'ns exigeix un trencament. Som conscients que la relació es tensa encara més amb l'aplicació de l'article 155, que compta amb el suport explícit del PSOE.

I ho rebem tot i haver aconseguit posicionar l'Ajuntament a favor de les institucions catalanes i del dret a decidir, del diàleg i de la democràcia, i en contra dels empresonaments injustos i de la violència policial desporoporcionada. Es pot demostrar revisant les notes informatives:

Però com som demòcrates i assamblearis, i la decisió d'entrar o sortir d'un Govern correspon a l'assemblea, ho hem sotmès a la seva consideració i després d’un ampli debat ha decidit continuar amb la tasca de govern al nostre municipi.

PER QUÈ VÀREM ENTRAR?

  • Després de les eleccions municipal del 2015 vàrem decidir signar un acord de govern amb PSC i Movem Sant Just, basat en els eixos del bon govern, la participació ciutadana, la transparència i la política de proximitat, posant èmfasi en les polítiques socials, d’ocupació, d’educació i de cohesió social. Tot centrant-nos en tenir una visió estratègica de futur, definint i construint un Sant Just d’esquerres, catalanista i amb accent independentista.
PER QUÈ HEM DECIDIT CONTINUAR? 

A nivell municipal

  • El Grup municipal ha desenvolupat de manera més que notable les tasques encomanades en les àrees de comerç, consum, cultura i patrimoni, seguretat ciutadana, participació, mobilitat i seguretat viària complint amb escreix i de manera més que notable amb el nostre programa electoral i el  pacte de govern, fent el que creiem que és millor per Sant Just i sent responsables amb la confiança i el mandat que la ciutadania ens va donar quan ens va votar.

A  nivell nacional

  1. El nostre paper va ser clau per aconseguir que s’obrissin escoles per poder votar amb normalitat el referèndum de l’1 d’octubre.
  2. Hem aconseguit que tots els partits de govern signin un comunicant rebutjant l’aplicació de l’article 155 de la CE.
  3. Hem aturat l’activitat de l’ajuntament tancant les seves portes en l’Aturada General del 3 d’Octubrecom a protesta per les actuacions dels cossos de seguretat espanyols durant l’1 d’octubre.
  4. Hem fet que Sant Just formi part de l’AMI  (Associació de Municipis per la independència).
  5. Hem sumat l’Ajuntament de Sant Just a l’acord pel Pacte Nacional pel Referèndum.
  6. Hem defensat el model d’Escola catalana al nostre municipi davant dels continus atacs de C’s.
  7. Hem aconseguit que l’ajuntament de Sant Just rebutgi i condemni l’empresonament dels presos polítics i dels presidents de les entitats cíviques i n’exigeixi el seu alliberament i es posicioni en defensa de les institucions catalanes.

PER QUÈ SEGUIM? 

  • Perquè tot i marxar del Govern municipal el PSC segueix tenint majoria absoluta i, per tant, retenint l'Alcaldia. Per tal d'evitar-ho caldria cercar una alternativa de Govern, cosa que hem fet reiteradament però que, ara mateix, amb la correlació de forces polítiques que existeix a l’Ajuntament, no és una opció viable.
  • Perquè creiem que la millor manera de defensar les nostres institucions és no deixant-les, i poder-les protegir, des de dins, dels atacs immediats que pugin venir de l’estat espanyol.
  • Perquè creiem que els Santjustencs i Santjustenques és mereixen que defensin la seva voluntat i llibertat d’expressió, penjant cartells, pancartes i llaços com a forma de protesta, cosa que sense cap partit independentista dins del govern dubtem que succeís.
  • Perquè creiem que la millor manera de respondre al mandat democràtic és continuar amb el programa electoral i el pacte de govern municipal.

Sabem que, com totes, aquesta pot ser una decisió qüestionada. Però creiem que en els moments difícils que estem vivint al país, som més útils dins que fora. Ara més que mai, toca defensar les institucions del nostre país.