Arxiu d'articles

Etiquetes

Passa al contingut principal

La llei del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts


Avui dimecres 7 de maig el Parlament de Catalunya ha aprovat, amb els vots dels partits que formen el Govern, el projecte de llei del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts. Una reclamació històrica per part dels sectors creatius del país. Ara també els gestors culturals estem una mica més emparats.

Per suposat que la llei no és perfecta. Podria ser millor. Evidentment que podria incloure més matisos i competències. Però com diu el conseller Tresserras, les lleis les fan bones les persones. I això farem amb aquesta, igual que amb la de la CCMA. És un primer pas cap a l’objectiu últim del text originari, la despolitització de la gestió de la cultura en aquest país. Almenys ara existeix un punt de partida! Agafem-lo com a tal, ni més ni menys, i treballem-hi a partir d’aquí, sempre endavant, millorant.

Però si la resta de partits de l’arc parlamentari l’únic que intenten és dinamitar les iniciatives que sorgeixen i que tenen la voluntat de tirar endavant la cultura d’aquest país, encara que sigui poc a poc, costarà posar fil a l’agulla. I molt. No pot es votar en contra de la llei adduint que no és prou completa quan durant 23 anys de Govern no s’ha mogut ni un dit en aquest sentit.

Notícia a Vilaweb
Text de la llei
Plataforma pel Consell de les Arts