Arxiu d'articles

Etiquetes

Passa al contingut principal

Un nou bloc. La ruta de l'exili

Posem un parèntesi a la "Setmana Obama" per ocupar-nos d'un tema que considero important.

Aquest any en fa setanta de l'exili que van haver de patir intel·lectuals, escriptors, polítics i gent anònima. No van ser temps senzills. Va tocar patir però els nostres escriptors van tenir la sang freda de descriure la situació que estaven patint i ara, set dècades més tard i gràcies als testimonis directes que n'han deixat, hem pogut recrear els últims dies de la caiguda de Barcelona i la ruta de l'exili.

Per retre homenatge a tots, tant els que es van veure forçats a marxar de casa com els que es van quedar i van patir la repressió, a la feina hem obert un bloc on repassem, dia a dia, les fonts directes que ens van deixar Riba, Pous i Pagès, Rovira i Virgili, Joseph, Guansé, Benguerel o Murià. Es diu La ruta de l'exili. Dia a dia 70 anys després.

La Iolanda ha fet la feina d'endreçar i editar els textos que ja va recollir, amb la Marta Balletbó, pel seu treball Roissy-en-Brie: intel·lectuals catalans a l'exili i que ha tingut a bé deixar-me fer-hi un cop d'ull (sobretot per estudiar què fer i com exposar la resta d'informació que té el treball)

S'hi poden deixar comentaris i esperem que serveixi per recordar-nos que hi ha coses que no haurien d'haver passat mai. Cal no oblidar el passat per comprendre millor el present i millorar-nos així el futur.

En quatre dies ja hem aconseguit ressò: