Arxiu d'articles

Etiquetes

Passa al contingut principal

Sobre el robatori d'un símbol

L'Assemblea Nacional Catalana de Sant Just Desvern va instal·lar, pels vols de Sant Joan, la senyera en uns dels cims més emblemàtic, sinó el que més, del nostre poble: la Penya del Moro. La festa va ser tot un èxit de públic i va comptar amb la col·laboració de la colla gegantera, dels grallers i tot d'altres entitats i particulars que desitjaven veure onejar la nostra bandera a Sant Just Desvern. Al cap d'un parell de setmanes es va produir un fet vandàlic i la senyera va ser, presumiblement, cremada.

Durant la festa major, a principis d'agost, es va reposar la bandera amb un nou acte a la Penya del Moro, amb l'assistència de molta gent. Alguns d'ells, indignats pel robatori ocorregut. El sistema per hissar-la es va canviar per intentar minimitzar, precisament, noves bretolades.

Malauradament, el 22 d'agost es va demostrar que el sistema no ha funcionat i que al món hi ha gent amb molt mala idea i massa temps lliure. La bandera va tornar a ser robada. Aquest cop, algú va serrar el màstil per despenjar-la. I ja està.

A qui i per què pot molestar que al turó més conegut de Sant Just onegi la senyera? A qui i per què molesta veure la bandera de tots els catalans? Precisament l'ANC va optar per hissar la senyera i no l'estelada per unir a quanta més gent millor, entenent que la senyera és la bandera dels catalans de dretes, d'esquerres, independentistes, nacionalistes, federalistes, …

El que no saben aquesta gent és que els catalans portem lluitant 298 anys i que, ara mateix, hem arribat massa lluny com per fer la volta i rendir-nos. Anem endavant, de manera decidida. Estem convençuts que assolirem la independència en un breu espai de temps. I no ens aturarem davant les bretolades. Com es deia per les xarxes socials, tantes vegades la trauran, tantes vegades hi pujarem. Perseverarem i convencerem. I, per suposat, al final, vencerem.