Arxiu d'articles

Etiquetes

Passa al contingut principal

Vivim una revolució democràtica única en el món i en la història


A principis del mes de novembre la secció local d’ERC de Sant Just vàrem organitzar un acte especial, un acte focalitzat cap a persones del municipi que no mantenen cap mena de vinculació orgànica amb el partit però que, d’alguna manera o altra, han demostrat estar interessats en el procés històric que, social i políticament, està vivint el país. Per intentar il·lustrar aquest moment, perquè ens exposés la seva visió de l’actualitat del país i ens fes una projecció de com es preveu la seva evolució en els propers mesos vàrem convidar a Sant Just al conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras.

Com a prèvia, Tresserras va explicar com la gent que formem part d’Esquerra Republicana devem ser els únics membres d’un partit polític que estan disposats a sacrificar la formació per se a canvi de l’assoliment de l’objectiu final: la millora de les condicions de vida dels ciutadans i ciutadanes a través de la Independència de Catalunya.

Després Tresserras va plantejar un punt de vista interessant. Defensava que el procés que s’ha engegat a Catalunya no es pot aturar. I ho argumenta d’una manera molt senzilla: estem davant d’una revolució democràtica a partir de la voluntat majoritària de la gent de les classes populars. És a dir, és la majoria de la societat, al marge de la classe burgesa dirigent, la que ha empès la classe política a emprendre aquest camí. I, per tant, i com a conseqüència lògica, a Catalunya serà l’Estat el que emergirà de la Nació, i no al revés, tal com ha anat succeint majoritàriament en la creació dels actuals estats europeus.

Ara bé, cal tenir clar que l’Estat espanyol hi posarà tots els obstacles possibles. En aquest sentit, a la pregunta sobre com es pot col·laborar en el procés des del món local, la resposta va ser clara: els Ajuntament s’han de preparar per a una possible suspensió de l’autonomia o de “segrest” del Parlament català, en el sentit que es podria crear una assemblea de regidors, en tant que càrrecs electes. Però sempre que l’Estat espanyol apostés per aquesta via.

Tresserras també va explicar com veia el futur. Planteja la necessitat d’una pregunta clara i concisa. Ara bé: si la pregunta i la data de la consulta no han quedat establertes abans del proper 11 de setembre del 2014, el país es veurà abocat a realitzar eleccions, unes eleccions on vaticina el triomf d’Esquerra Republicana de Catalunya.