Arxiu d'articles

Etiquetes

Passa al contingut principal

Ja tenim un Pla d'Habitatge públic de lloguer

 

Ahir vam presentar un acord polític estratègic pel govern i per la majoria de santjustencs i santjustenques. Una bateria de propostes per augmentar el parc d'habitatge públic assequible de lloguer per tal que tothom pugui accedir en condicions assumibles a un habitatge al nostre municipi.


El Pla és per un període comprès entre els anys 2017 i 2024. El document recull els objectius, els antecedents, les prioritats i els compromisos del Govern municipal envers les polítiques d'habitatge públic de lloguer que es volen dur a terme als propers anys a Sant Just Desvern.


Els compromisos més importants que recull el Pla són les properes promocions d’habitatge a preu de lloguer públic que es planificaran per construir en sòl municipal amb Promunsa i amb acords amb altres organismes i administracions.


També hem incorporat una línia d'ajuts a les persones propietàries d’un habitatge privat perquè puguin rehabilitar-lo i introduir-los en una bossa pública de lloguer, i amb altres variants que permeten a les administracions contribuir a facilitar el lloguer públic.


El Pla també recull els compromisos pressupostaris, el finançament i els costos, mantenint l’estabilitat pressupostària; tant de l’Ajuntament com de l’empresa municipal PROMUNSA.


Un acord que ens ha portat molts mesos de treball i de negociacions amb els socis de Govern però del qual, finalment, ens en sentim orgullosos.