Arxiu d'articles

Etiquetes

Passa al contingut principal

Escolti? Que aquí tenim gent que pensa!!!!

Sessió d'Anatomia 07/08 a la Sala Gimbernat de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, el dijous 13 de març a les 19'30 hores. Resulta que va quedar demostrat que a Catalunya tenim gent que pensa el que diu i que diu el que pensa!! Aquí en teniu unes mostres.

I la sessió continua fins el 23 de març en aquest bloc moderat per El Llibreter

  1. l’Anatomia és un bon exercici de sociologia literària, de reflexió sobre la literatura com a sistema cultural (Jaume Subirana dixit)
  2. cal que els discursos tinguin la literatura com a subjecte (Jaume Subirana dixit)
  3. la vitalitat de les revistes valencianes d’assaig i d’alta cultura mostren la vitalitat de la cultura catalana a terres valencianes (Carles Torner dixit)
  4. les previsions més catastrofistes al voltant de Frankfurt s’han convertit en un catastrofisme catastròfic pels que les van augurar (Carles Torner dixit)
  5. l’èxit assolit a la Fira de Frankfurt confirma que el sector públic ha d’ocupar un espai acotat, dinàmic, no dirigista. Això és el que passava de portes endins i que la gent no veia (Carles Torner dixit)
  6. Frankfurt ha suposat un canvi d’etapa. La cultura catalana ha entrat en una internacionalització irreversible compartint espais i reptes amb les altres literatures europees (Carles Torner dixit)
  7. els llibres són molt cars (Najat El Hachmi dixit)
  8. hi ha moltes estafes (Najat El Hachmi dixit)
  9. els relats cada cop són més simples i tendeixen a la infantilització i degradació de la llengua, amb un contingut banal i un llenguatge pobre (Najat El Hachmi dixit)
  10. els nouvinguts relacionen la llengua catalana amb una cosa pobre, densa i avorrida (Najat El Hachmi dixit)
  11. els mitjans aspiren a la influència i busquen poder. El que cal preguntar-se és si la literatura catalana dona prou poder com per canviar les inèrcies dels mitjans (Vicent Sanchis dixit)