Arxiu d'articles

Etiquetes

Passa al contingut principal

L'exemple de l'administració moderna

Es compleixen 100 dies des que Barack Obama va arribar al despatx oval de la Casa Blanca. És evident que està intentant canviar certes coses, certs inèrcies a nivell mundial. I tot comença per les petites coses de casa.
Ja fa temps vaig llegir un article on s'explicàven alguns d'aquests petits canvis "domèstics", per dir-ho d'alguna manera. Tot plegat gira entorn a la transparència, al contacte amb els ciutadans, i a l'ús de les noves tecnologies, del web 2.0 amb l'objectiu d'obrir-se i, alhora, per facilitar la feina a aquells que han de fer la cuina de la política americana.
I si ho traspassem aquí, a casa, a Catalunya? L'administració catalana no es caracteritza per estar, precisament, a la última en l'explotació de les eines web ni en l'ús de maquinari d'última generació. I no seria més fàcil adaptar-s'hi? A veure, no arribem al nivell de trobar-nos PC's amb software de fa sis anys, però ens hi apropem.

Nota: acabo de llegir a El Periòdico un nou article fent balanç d'aquesta nova manera de comunicar la política. Em reitero en el que dic més amunt i aporto una detall més: els intermediaris estan passant a un segon pla.