Arxiu d'articles

Etiquetes

Passa al contingut principal

DISCURS DE PRESA DE POSSESSIÓ

Bon dia a tots i a totes,

abans de res, voldria donar les gràcies a les 6.732 persones que van votar el passat 22 maig i, més concretament, a les 471 que van dipositar la seva confiança en el projecte de Junts per Sant Just. No podem obviar que vivim temps difícils per a la representació política i que no ens hi podem girar d'esquena. Al contrari, hem de ser capaços d'analitzar aquest moment, d'escoltar el missatge de la gent i posar en pràctica allò que ens demanen.

Un cop dit això, deixeu-me expressar el sentit del meu vot d'avui, que ha estat favorable a la investidura de Josep Perpinyà i Palau com a alcalde del nostre poble. Sé que és una decisió que no comparteix tothom dins l'àmbit independentista, del poble i de fora, però és la que, amb el debat intern necessari, ha pres la nostra assemblea, després d'analitzar bé i amb profunditat el pacte de Govern que hem subscrit i que, per sobre de tot, busca donar suport als més perjudicats per la crisi, busca construir un Ajuntament auster, eficient i transparent, amb visió estratègica i de futur.

Com sabeu Esquerra va sortir del Govern Municipal l’any 2007 abans d’acabar la legislatura i aquests últims 4 anys hem estat a l’oposició. Per tant, és comprensible que molts de vosaltres us pregunteu per què tornem al Govern. Per què una formació independentista forma Govern amb dos partits que no ho són, d’independentistes. Us ho explicaré. El PSC i Iniciativa ens han convidat a posar en comú els punts forts dels programes electorals i amb les persones que actualment formen aquestes grups polítics ens veiem en cor de tirar endavant el programa que Junts per Sant Just ha estat defensant.

M'haureu sentit dir durant la campanya, quant ens demanàven pels possibles pactes postelectorals, que aquests depenen de molts factors, però que els tres que considero més importants són l'aritmètica, el programa que es vol dur a terme i les persones que l'han de gestionar. En tots els actes de Junts per Sant Just hem intentat explicar la filosofia que defensem: la construcció d'un ajuntament transparent i eficient, la voluntat de construïr una relació més estreta entre l'administració i la ciutadania, l'aposta per les entitats i la seva activitat. Mai hem amagat l’objectiu final que perseguíem: ser decisius en la política municipal. I tot sense perdre de vista que des de l’Ajuntamnt es pot treballar per la construcció nacional i la llibertat del nostre país. I aquesta filosofia és la que impregna de dalt a baix el pacte de Govern entre PSC, ICV i Junts per Sant Just.

En cas de no haver entrat al Govern estariem a l’oposició, al costat de dues formacions que no tenen res a veure amb nosaltres ni des de la seva ideologia ni des dels seus programes ni des del seu sentit de país i amb qui seria molt, molt difícil poder treballar per ser decisius en la política municipal. Creiem, sincerament, que la millor manera d’assolir els objectius de Junts per Sant Just, de ser decisius, és fer-ho des del Govern. Però sense oblidar que hi ha temes que requeriran un gran consens, no només polític sinó cívic i de la ciutadanía. I amb aquest horitzó també treballarem: per governar per a tothom.

El document que hem signat marca el camí per millorar la qualitat de vida de tots i totes els ciutadans i ciutadanes de Sant Just, per reactivar l'actitvitat econòmica, per reduïr la taxa d'atur, per dinamitzar el comerç local, per promocionar les entitats culturals i les seves activitats, per fer complir el conveni de La Vall, ... En definitiva, per viure i treballar millor a casa nostra, al nostre poble, al nostre país.

Gràcies i bon dia!

Sergi Seguí i Esteve
Regidor de Junts per Sant Just
Ajuntament de Sant Just Desvern

(discurs efectuat el dissabte 11 de juny de 2011 al Centre Cívic La Vagoneta)