Arxiu d'articles

Etiquetes

Passa al contingut principal

INDRETS I PARAULES

Considero que un bon projecte és aquell que, entre d'altres conceptes, compta amb la implicació, il·lusió i empenta de tots els agents que en formen part. Això ha passat amb "Indrets i paraules", un projecte de senyalització del Patrimoni de Sant Just amb plaques ceràmiques treballades per les alumnes dels tallers d'arts plàstiques de la Casa de Cultura de Can Ginestar. Val a dir que és un projecte que ve de l'anterior legislatura i, per tant, ahir, durant la inauguració del recorregut, em vaig sentir un convidat de luxe i privilegiat.

El projecte és ambiciós i la proposta molt concreta: les alumnes havien de crear unes plaques ceràmiques per a senyalitzar diferents indrets del poble. La gràcia està en que cada placa és diferent i única perquè està creada segons la inspiració que proporcionen aquests indrets.



Durant la petitat passejada d'ahir, on vam visitar les plaques instal·lades al centre de Sant Just, vaig poder copsar la il·lusió que ha aixecat el projecte. I també el patiment, doncs no ha estat fàcil arribar fins al final. Val a dir que hi ha hagut la implicació de molta gent que, amb els seus esforços, han aconseguit veure instal·lades les plaques: la Carme Malaret, la Palmira Badell, la gent de la brigada municipal, les alumnes dels trallers, i molts d'altres que segur em deixo.

Crec sincerament que aquesta és la línia que ens cal seguir a l'hora de dinamitzar i fomentar la cultura al nostre municipi. Hem de ser capaços crear projectes engrescadors que es nodreixin de la implicació individual i col·lectiva dels usuaris, els creadors i els gestors amb la finalitat del gaudiment de tota la població. Ara potser no en som prou conscients però aquestes plaques són un element de senyalització del Patrimoni molt potent. I Sant Just té un molt potencial en la vessant artística i patrimonial. Si som capaços de fer-les confluïr, de fer que funcionin juntes com una sola cosa tindrem molt de guanyat en el camp de la difusió d'aquest patrimoni, que és un dels objectius que ens marcat per aquesta legislatura.