Arxiu d'articles

Etiquetes

Passa al contingut principal

MIREM ENDAVANT


Hem començat, amb molta il·lusió, una nova etapa plena de projectes engrescadors. El pacte de Govern que hem subscrit prioritza les accions de suport als més necessitats en aquests moments complicats a nivell econòmic i social; la planificació de les inversions i la previsió de la despesa i la racionalització dels recursos econòmics. En resum, un pacte que conté l'esperit que defensem des de Junts per Sant Just: la construcció d'un ajuntament més eficient i transparent; la voluntat de construir una relació més estreta entre l'administració i la ciutadania; l'aposta per les entitats i la seva activitat. I tot sense perdre de vista la construcció nacional i la llibertat del nostre país impulsada des del món local.
Serem els encarregats, dins del Govern municipal, de dirigir aquestes polítiques a través de la regidoria de Cultura i Patrimoni i la de Participació i Xarxes Socials. És un repte engrescador. Vivim temps difícils per a la representació política. No podem obviar-ho i girar-nos-hi d'esquena. Al contrari. Els que tenim responsabilitats delegades pels ciutadans hem de ser capaços d'analitzar què passa al nostre voltant, d'escoltar el missatge que se'ns envia i de posar en pràctica allò que ens demana la gent. Per això, en matèria de participació ciutadana, ens proposem impulsar, desenvolupar i implantar la figura del regidor de proximitat com a interlocutor davant l’ajuntament dels ciutadans i entitats dels diferents barris. També tindrem en compte les noves tecnologies i les eines 2.0 amb l'objectiu, entre molts d'altres, d'apropar el jovent al món polític.

Sense deixar de banda aquest esperit, en matèria cultural també tenim objectius ambiciosos: impulsar i facilitar la tasca i el creixement de les entitats de Sant Just, dels artistes emergents i dels emprenedors culturals; crear una programació estable de diferents disciplines artístiques; crear una xarxa coordinada d'equipaments i de programació d’activitats; recuperar i preservar el patrimoni històric local i apostar per la seva difusió mitjançant les noves tecnologies, al mateix temps que aproparem els indrets històrics de Sant Just a la ciutadania.

Tenim feina per davant.

Article publicat al número 244 del Butlletí Municipal de Sant Just Desvern corresponent al mes de juliol del 2011