Arxiu d'articles

Etiquetes

Passa al contingut principal

LA VAGONETA, UN SERVEI DE QUALITAT


Mai és fàcil prendre una decisió dràstica, de canvi de rumb. Però era ara o mai. No podem continuar hipotecant el futur econòmic del nostre poble i de la seva gent amb 136.000€ anuals que costen els serveis d'un equipament públic. I això és el que passa amb el servei que s'ofereix a La Vagoneta, centre cultural, d'educació i de lleure de Sant Just. Era necessari reduïr el seu cost i, per això, hem optat per suprimir, tal com es coneix actualment, el servei que s'hi dona. Això ens farà estalviar 50.000€ anuals que, amb la que està caient i la que preveiem que caigui, necessitarem per cobrir altres necessitats prioritàries que puguin aparèixer, com el suport a les famílies o a la gent gran.


Al fet econòmic (deixar de prestar el servei tal i com es coneix ara) cal sumar-hi la reordenació de serveis públics que estem fent. Ara disposem de més, eines, equipaments, espais i mètodes per analitzar què passa al nostre voltant. És normal que, d'alguna manera, ens plantegem revisar allò que fa temps que no s'ha revisat. El projecte educatiu de La Vagoneta es va dissenyar l'any 2003 i durant aquests 8 anys ha tingut un èxit més que excel·lent. És moment de, mantenint l'esperit i la qualitat, fer-hi alguns retocs i millores, si cap.

Vagi per endavant, però, que la feina que s'ha fet fins ara pels professionals que hi treballen és d'un valor incalculable, tan per als pares i mares de les famílies com per als nenes i nenes que, en algun moment o altre, han passat pels tallers, cursos, casals o ludoteques que s'hi han organitzat.

També és molt comprensible el moviment que s'ha creat al voltant de la notícia i trobo el més normal del món que els pares i mares usuaris dels serveis de La Vagoneta s'hagi unit per saber què passa i què passarà a partir d'ara. També és important que l'actitud sigui de sumar, i no de restar, que estiguin disposats a ser membres actius del procés de canvi sempre, per suposat, amb l'objectiu de defensar l'educació dels més petits.

A partir d'ara, doncs, comença un procés de redefinició del servei on esperem comptar amb el suport, els suggeriments i les aportacions de les famílies. Començar un procés de revisió dels equipaments municipals i dels serveis que s'hi presten. Hem començat amb La Vagoneta però abans de l'estiu caldrà fer-ho també amb el Centre Cívic Joan Maragall i amb la Casa de Cultura Can Ginestar. Hi estem obligats. Gairebé 1 milió d'euros del pressupost de l'Ajuntament estan destinats als equipaments municipals. I és important que, en aquests moments tan durs, siguem capaços de 'fer un raconet' per cobrir primeres necessitats dels santjustencs i santjustenques que ho estan passant pitjor. No podem demanar sacrificis i comprensió si nosaltres no som els primers en donar exemple.