Arxiu d'articles

Etiquetes

Passa al contingut principal

Mantenim intacta la il·lusió

El primer cap de setmana de juliol va tenir lloc la Conferència Nacional per la República Catalana, un espai per al debat sobre el procés d'independència, la transició nacional i el nou país que volem, obert a la participació de tothom que va voler aportar la seva opinió per construir conjuntament un futur lliure, millor i més just per al nostre país. Prèviament a la sessió plenària del 6 i 7 de juliol es van convocar sessions territorials de la Conferència per debatre la Ponència Política i per presentar les esmenes pertinents.

El coordinador de la conferència, Joan Manuel Tresserras, tots els participants i, sobretot, l’Oriol Junqueras i el seu equip, ens han fet mantenir la il·lusió de culminar el procés que arribava al seu punt àlgid amb la manifestació de l’11 de setembre del 2012. La manera de treballar de l’equip directiu d’ERC i, sobretot la manera de respectar les persones i les idees de tothom, fan que només puguem donar les gràcies per la feina feta.

Però ja som a l’estiu i, per tant, acabem un “curs polític”. Toca fer balanç i valorar la feina feta. Creiem que durant aquests dos darrers anys a l’Ajuntament, al capdavant de la regidoria de Cultura, s’ha fet molta i positiva feina, aplicant aquests principis respectuosos i pedagògics inculcats per en Junqueras: hem apostat per la participació i la transparència, intentant escoltar tothom i donar sortida a les necessitats i peticions. Aquest és el leit motiv. Com a mostra d’aquesta obertura a la ciutadania tenim la gestió de la Festa Major, un espai per aprofitar l’activitat i l’empenta de les entitats del poble i de les persones que les fan possibles. Una festa major  feta i pensada des de les entitats i les persones és una festa major participativa i transparent.

Caldrà que us agafeu fort perquè el proper curs el començarem amb un repte majúscul: la Via Catalana cap a la Independència, organitzada per l’ANC, passa pel nostre municipi. No ens podem quedar a casa. L’organització necessita el nostre suport i saber que pot comptar amb tots nosaltres, siguem del partit que siguem i tinguem l’origen que tinguem. Aquest ha de ser un acte de germanor entre tots els catalans i catalanes que apostem per tenir un futur millor. Per això cal que el proper 11 de setembre siguem presents a la cadena humana. La resposta de la societat civil ha de ser total per demostrar, d’una vegada per totes, que el procés ja no té marxa enrere.

Document de la ponència política (PDF)