Arxiu d'articles

Etiquetes

Passa al contingut principal

Presentada la proposta de millora de la mobilitat al centre de Sant Just



Aquesta setmana s'ha presentat al veïnat i comerciants dels carrers Bonavista i Raval i dels passatges Montseny i Serral una proposta per a la millora de la mobilitat a la zona centre del municipi.


A l'acte hi van assistir una quarantena de persones i van ser-hi presents els nostres regidors Jordi Porta i Ferran Tost. Es van exposar els canvis que es plantegen per aquesta zona del Barri Centre:


  • renovar el ferm del tram central d’aquests carrers. Es trobar en mal estat i cal fer la substitució de les actuals llambordes per asfalt imprès, seguint l’exemple de les actuacions dutes a terme en altres indrets del Barri Centre com la Pl. Campreciós.
  • convertir la zona del carrer Bonavista entre Marqués de Monistrol i Badó en una Zona de Baixes Emissions. El control d'accés a aquesta zona es farà mitjançant la col·locació de càmeres en els accessos dels carrers Raval i Bonavista. Aquestes càmeres, lectores de matrícules, permeten garantir l'accés a carrers, només, als vehicles autoritzats. Aquest sistema també millora la seguretat ciutadana ja que aquells vehicles que han estat robats o tenen antecedents poden ser detectats i posats en coneixement de la Policia Local i Mossos d’Esquadra.

A la reunió es va acordar amb els veïns i veïnes que els vehicles que disposen de garatge en aquests 4 carrers podran accedir-hi lliurement. També ho podran fer les persones residents, tot i no disposar de gual, per fer càrrega i descàrrega durant 20 minuts. A la reunió es va informar també que el comerç d'aquests trams de carrers restringits a la circulació de vehicles continuarà disposan, a la zona perimetral, d'espais reservats per a càrrega i descàrrega, entre les 8 i les 11 h del matí.


Una de les demandes del veïnat i dels comerços de la zona va ser la de crear més places d’aparcament al Parc Freixes un cop aquest s’urbanitzi.


D'aquesta manera seguim donant compliment al nostre programa electoral, guanyant espai per als vianants, pacificant el trànsit i fomentant el comerç local i de proximitat.