Arxiu d'articles

Etiquetes

Passa al contingut principal

ELS RESULTATS DE LES CONSULTES SOBRE LA INDEPENDÈNCIA

Com es comuniquen uns resultats que han assolit, per la mínima, el llindar que es va proposar per declarar-los com un èxit? Un 30% de participació és un èxit? És preocupant que el SÍ hagi guanyat per un 95% dels vots? I el 70% restant que no ha exercit el seu dret a vot? Què hagués votat?

Totes aquestes qüestions cal tenir-les en compte a l'hora de d'analitzar els resultats de les consultes que es van realitzar ahir. I caldrà tenir-les en compte també per a les futures dels mesos de febrer i abril.

Vejam, tampoc és per anar repicant campanes tot el dia. Iniciativa Legislativa Popular? Precipitat. Picabaralla Alfons López Tena - Uriel Bertran? Innecessària, no calia. Per un cop que tenim objectius comuns i ens tirem els plats pel cap per veure qui la té més llarga, parlant malament.

L'anàlisi dels mitjans de la caverna? Ni cas. En realitat estaven "acollonidos", que deia el Màgic Andreu. I ara atacaran. Ni cas. No val la pena. Continuem amb la nostra, que no és poc.

Alguna cosa està canviant: l'editorial conjunt dels diaris, les consultes, la desafecció, l'estrangulament econòmic, la perdiu marejada de l'Estatut, ... Com a mínim el tema de la independència s'ha col·locat al centre del debat mediàtic i social. Aprofitem l'empenta que això proporciona i agafem embrenzida.