Arxiu d'articles

Etiquetes

Passa al contingut principal

HEREU HA PERDUT MOLTES COSES PEL CAMÍ

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, s'ha fotut una patacada de les que marquen època. No és cap secret que quan arriben els finals de mandat de qualsevol polític s'anuncien mesures espectaculars que tapin les males decisions dela primers anys, per influenciar el màxim possible en l'electorat.

En aquest sentit Hereu va decidir que era moment d'afrontar la reforma de la Diagonal, una de les principals artèries de la ciutat. El que no es va explicar és que la decisió ja estava presa i que el suposat exercici de participació, amb el que s'han gastat gairebé 2 milions d'euros, havia de servir només per ratificar la postura del consistori. I ha sortit malament.

Malamanent perquè de bon principi no es van publicitar per igual les 3 opcions per votar (Rambla, Boulevard o cap de les anteriors).

Malament perquè durant tota la setmana de votacions (del 10 al 16 de maig) hi ha hagut problemes informàtics per a realitzar les votacions (Hereu, Trias i Fernández Díaz n'han patit les conseqüències).

Malament perquè es tanquen les votacions un diumenge al migdia, un dia en què molta gent que ho volia fer de manera presencial ho podia fer.

Malament perquè la participació ha estat paupérrima: 172.161 vots dels 1.414.783 de persones amb dret a vot. Això és un 12,17% de participació.

Malament perquè les decisions que s'han pres a posteriori crec que no han estat les correctes. La destitució de Carles Martí, primer secretari de la federació de Barcelona del PSC - PSOE, com a primer tinent d'alcalde i regidor de Ciutat Vella, no sembla suficient. Ahir, en la seva compareixença davant dels mitjans, assumia tota la responsabilitat i renunciava als seus càrrecs a l'Ajuntament. A més, es postulava com a màxim responsable polític de la situació. Mentida. D'això n'és l'Alcalde, que dona la cara, aprova la consulta i en fa bandera.

La ràpida reacció i resposta de l'equip de Govern de la ciutat és un exemple de bon funcionament i molt lloable. Però ha quedat curta. La sensació és que amb 4 canvis de peces (Martí, Carnes i Escarp) Hereu aconseguirà passar pàgina amb rapidesa i fer oblidar el fracàs aquest de la consulta.

La bona notícia per als socialistes barcelonins és que Martí podrà dedicar més temps i amb més profunditat al partit i, per tant, a preparar les eleccions municipals de l'any vinent. El PSC - PSOE necessita algú dedicat en cos i ànima a aquestes tasques si volen tornar a guanyar. Que no ho tenen fàcil.