Arxiu d'articles

Etiquetes

Passa al contingut principal

ADAPTAR-SE O MORIR

Dijous 12 de gener
Entrevista a Sergi Seguí, regidor de Cultura. Tema: Actualitat cultural i 3 tombs



Dijous passat parlava al programa Just a la fusta de Ràdio Desvern, conduït per l'Enric Riba*, aprofitant la immediata celebració de la festivitat de Sant Antoni Abat.


L'excusa estava servida, doncs el tema dels Tres tombs ens va donar peu a parlar de la programació cultural del 2012 i de la situació econòmica de l'àrea de cultura, per fer saber com afectarien els ajustaments a la política i, precisament, a l'activitat cultural del poble. Malauradament hem de ser realistes i aplicar a la baixa les previsions pressupostàries. Això vol dir que encara ajustarem més la despesa en cicles i actes culturals, en subvencions a les entitats i, per descomptat, en la celebració de les festes. De tot plegat es va informar als membres de les entitats culturals al primer Consell de Cultura. Val a dir que tothom amb qui n'he parlat ha estat molt receptiu, comprensiu i amb ganes de col·laborar i tirar endavant la situació.

Bàsicament, dijous vam parlar en aquests termes. Al final de l'entrevista, i amb el temps pràcticament esgotat, vaig poder llançar el missatge que crec més interessant: des de l'Ajuntament hem de treballar en el sentit de propiciar que passin coses, més que no pas organitzar-les directament. Podríem quedar-nos de braços plegats i no fer res, només queixar-nos. Però el més assenyat sembla aprofitar la il·lusió, les ganes, la feina desinteressada de la gent i començar de zero, amb una nova manera de fer. Obligats per la situació, sí, per veient-ho com una oportunitat i no com una amenaça. Aprenguem a organitzar-nos, a planificar, a col·laborar, a propiciar escenaris adequats perquè passin coses. I la gent respondrà. De fet, l'exemple del Novembre Literari és paradigmàtic. I de cara al 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, ja estem treballant per commemorar-lo amb algun acte conjunt amb les entitats del poble. 

*amb l'Enric ens trobàvem el mateix dijous al vespre, a la inauguració de l'exposició de Patrizia Lohan i Anna Puiggròs al Celler de Can Ginestar, i tots dos coincidíem en que sempre és millor i més divertit fer les entrevistes a l'estudi de Ràdio Desvern i no per telèfon, com hem hagut de fer aquest cop per les meves obligacions laborals.